OLES HISTORIE
Historien om Oles Gård er i virkeligheden historien om et hus. Et umuligt hus. Et utopisk hus. Et hus, som Ole kun turde drømme om, indtil han en dag i 2011 besluttede sig for at føre drømmen ud i livet: “Jeg vil bygge mit helt eget hus helt fra grunden. Det skal være bæredygtigt, det skal være økologisk, det skal være…ja, hovedrystende idealistisk”.

Miljø- og fødevareministeriet
Oles gård har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.

Så Ole købte et nedlagt landbrug, fældede 100 træer og savede træerne til planker. Plankerne blev til husets facade, og facaden er sort, fordi træet er brændt på overfladen (Når man bygger økologisk er konventionel træbeskyttelse no go). Ole gravede ud og lavede fundament, spærkonstruktion og tag, der i øvrigt er genbrugskifer, som Ole købte af en mand i Skals nord for Viborg. Og i sommeren 2013 – ca. 8 tons papiruld, 500 gipsplader og 20.000 skruer senere havde drømmen endelig materialiseret sig i et hus. Oles drømmehus.
Men det var kun begyndelsen. Huset var kun fundamentet. Der var en grund til at Ole havde købt et nedlagt landbrug med fem ha økologisk jord og ikke en 700 m2 parcelhusgrund inde i Hammel. Udover at interessere sig for utopiske byggeprojekter har Ole nemlig også en stor kærlighed til mad. Og dyr. To ting, der går fint i spænd. Og derfor blev Oles projekt ikke bare et hus, men en gård med egne marker, dyr, grøntsager og et ægte kokkekøkken.